Tabără educativă de vară

12-17 august 2014

Tabără educativă de vară în rezervaţia Poiana-Curătura – pregătirea asistenților pentru instructorii din centrele regionale. Timp de 6 zile participanții au trăit în condiții de auto-administrare, orele de studiu au fost combinate cu cele practice. 45 de persoane de diferite vârste şi domenii de activitate au trecut împreună printr-o experiență inedită. În fiecare zi la ora 5:00 se trezea prima grupă de lucru, care pleca la cățărat pe stâncile de peste 20 metri înălțime din preajma satului Socola, r-l Șoldăneși. După două ore de cățărat, ei reveneau în tabără. Distanța de la tabără până la stăncă, aproximativ 1 km, se parcurgea pe jos, exact aşa cum se întâmplă în drumeția din munții adevărați – cu tot echipamentul în spate și ajutor reciproc.

În tabără, restul participanților au însușit partea teoretică și au implementat în practică elementele de lucru în domeniul educației experințiale, construind aceste elemente cu mâinile lor.

În fiecare zi un grup de lucru prelua sarcina de a asigura participanţii cu hrană şi de a menţine ordinea în tabără.

În cadrul taberei, pentru o zi, a fost amenajat şi un poligon special, unde vizitatorii au fost familiarizaţi şi au putut deprinde câteva elemente de alpinism, folosind echipament profesional. La acest eveniment au participat peste 30 de persoane – oaspeți din întreaga Moldovă, inclusiv persoane din străinătate.
Unul din participanţii la eveniment a menţionat: „Acest lucru este extrem de necesar. Necesar pentru facilitarea comunicării și socializării între locuitorii ambelor maluri, pentru dezvoltarea spiritului de încredere, în final pentru dezvoltarea domeniului sportiv ce ține de alpinism”.

Powered by L.R. ©

2020