Proiecte naționale și internaționale

Experiența încrederii

Implementat de 8 organizații neguvernamentale de pe ambele maluri ale râului Nistru în Moldova, cu scop de sporire a încrederii între oamenii de pe ambele maluri. Noi am fost organizația-lider.

Proiectul a fost spirijinit financiar şi tehnic de către Uniunea Europeană şi PNUD prin intermediul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”.

<< Mai multe detalii aici >>

Biking to Build Bridges

Proiect implementat de către AO “Pro-Trebujeni” în parteneriat cu ONG „Casa Comună” din Tiraspol. Realizat pe 26-27 iulie 2014.

Am construit punţi peste râul Răut pentru a apropia locuitorii de pe cele două maluri ale Nistrului.

Crearea Centrului Outdoor de Liderism

În a.2008 principala activitate a asociației a fost legată de crearea Centrului Outdoor de Liderism. A fost închegata echipa de instructori. Din bani proprii ei au obținut instruiri profesionale în domeniul educației outdoor (neformale) 

<< Mai multe detalii aici >>

Proiecte internaționale în parteneriat cu ONG Outward Bound Romania

Diverse proiecte cu scop de dezvoltare instituțională a ONG Pro-Trebujeni prin instruiri și certificări a personalului nostru, participarea în proiecte de parteneriat cu alte organizații civice din diverse țări, participarea la trei ediții a Carpathian Adventure în România.

<< Mai multe detalii aici >>

Cursa Green Run

Ediția a.2013

Prima ediție a competiției Green Run în natura Moldovei, fără străzi și mașini.  A fost foarte dificil atât pentru participanți, cât și pentru organizatori.  Temperaturile ridicate și soarele extrem de cald al solstițiului de vară ne-au testat pe toți la limită.  Acest eveniment a fost posibil datorită eforturilor unei echipe internaționale de voluntari, profesionalismului juriului și personalului medical și interesului surprinzător de ridicat al participanților, în ciuda problemei evidente a alergării la mijlocul verii la 37 °C fără umbră.

Ediția a.2014

A doua ediție a competiției Green Run s-a desfășurat într-un alt loc foarte pitoresc din Moldova – rezervația peisagistică Poiana Curatura.  Locul este situat în valea râului Nistru, între țărmurile înalte, uneori stâncoase.  Valea în sine este pe jumătate plină de pădure și jumătate de pajiști.

De data aceasta i s-au alocat două zile de week-end: prima zi – curse de atletism pentru diferite vârste;  a doua zi – curse off-road cu bicicleta.

Powered by L.R. ©

2020